דף הבית >> תוספות מתאבנים ושונות >> אגרול ויטנאמי
 
אגרול ויטנאמי / דלית
 

המצרכים

חבילה של דפי אורז (ניתן להשיג בחנויות המתמחות, אלו המיובאות ע"י IMO הן המומלצות)
150-200 גרם אטריות שעועית
2 גזרים
1 פלפל אדום
2 מלפפונים
3 ביצים
אבוקדו
נתחי סלמון מעושן או סלמון מאודה או חזה עוף מאודה
עירית, פטרוזיליה, נענע או כוסברה.
רוטב צילי חריף מתוק

אופן ההכנה

הכנת המילוי

לקלף את הגזרים ואת שאר הירקות לשטוף היטב.
לחתוך למקלות דקיקים (גוליאן) באורך של כ 8 ס"מ בערך.
את הגזר ניתן לחתוך בעזרת קולפן גוליאן או מגרדת גסה.
לחלוט את אטריות השעועית כדקה במים רותחים ולסנן.
לערבב את הביצים ולטגן לחביתה במחבת קטנה ע"מ שתצא עבה. לחתוך לרצועות.
לשטוף את עשבי התיבול ולחתוך לאורך של 8 ס"מ.

הרכבת האגרול

לסדר כל אחד מהמרכיבים למילוי כולל הדגים או הבשר בצלחת או קערית נפרדת
ולהניחם על משטח נוח לעבודה.
להכין קערה גדולה עם מים רותחים.
לקחת דף אורז לטבול כ 20 שניות במים הרותחים.(ניתן לבצע את הפעולה בפעמים
כשאוחזים בצד אחד של הדף וטובלים במים ואז הופכים וטובלים את החצי השני).
להניח על מגבת מטבח יבשה.
להניח במרכז דף האורז מעט אטריות שעועית וכל אחד מהמרכיבים הנוספים לפי טעמכם.
לקפל את החצי התחתון של דף האורז מעל הירקות ולהדקו תוך כדי פעולת גלגול .
לקפל את הקצוות פנימה ולהמשיך לגלגל תוך הידוק הקצוות.
להניח בצד, לוודא שקצה הדף נדבק לגוף האגרול (כתוצאה מהמגע עם המים).
לחתוך באמצע בצורה אלכסונית.

אופן ההגשה

להניח במרכז צלחת הגשה גדולה קערית תואמת. למלא את הקערית ברוטב צילי חריף מתוק.
לסדר את חצאי האגרול בצורה יפה סביב הצלוחית שהחלק החתוך כלפי חוץ.
לטבול כל אגרול ברוטב ולאכול.
 
 
הורדת קובץ להדפסה
 
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים