לפי מתכון של רות סירקיס הארגנטינאית
(יותר נכון של אלילת מטבח ארגנטינאית, שקראו לה: דוניה פטרונה)
הבצק
½ ק"ג קמח
100 גר' חמאה
1 ביצה
כפית שטוחה מלח (תוספת שלי)
מים - "כמה שתופס" עד ליצירת בצק "נעים" - נכנס לי קצת פחות מכוס מים
מילוי טונה שלי
קופסת טונה בשמן מסוננת (160 גרם לפני סינון)
קופסת סלט טונה - 160 גרם (אני אוהבת את של נון)
חופן זיתים ירוקים חתוכים גס
כפית אריסה (אפשר פחות או יותר לפי הטעם) - לא חובה
2 ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות
אופן ההכנה
מחלקים את הבצק לכדורים (יצאו לי 13)
מועכים עם היד כל כדור
מניחים מילוי במרכז וסוגרים לאמפנדה
מטגנים בשמן עמוק