½ 1 כוסות יוגורט (300 מ"ל)
½ 1 וחצי כוס סוכר
1 ביצה
1 כף תמצית וניל (שמתי כפית)
3 כוסות סולת
2 כפות קמח
1 כף אבקה אפיה (שקית)
סירופ
4 כוסות מים
½ 4 כוסות סוכר
½ 2 כפות מיץ לימון
להרתיח את מרכיבי הסירופ
כ- 15 דקות ולקרר.
16 יח' שקדים / אגוזים מקולפים
אופן ההכנה
לערבב את היוגורט, סוכר, ביצה ותמצית וניל היטב עד שהסוכר נמס .
להוסיף את הסולת, קמח ואבקת אפיה ולערבב היטב .
להעביר את התערובת לתבנית פיירקס משומנת
בהנחה שהעוגה תיחתך ל- 16 מעוינים לסמן מעוינים על תערובת העוגה
עם סכין ולסדר שקד על כל מעוין.
לאפות בתנור שחומם ל- 180 מעלות כשעה ורבע עד הזהבה.
חותכים את העוגה למעוינים ויוצקים את סירופ הסוכר על העוגה, הסירופ ייספג אך לא כולו.
כדאי להניח את העוגה בצד לפחות 4 שעות לפני הגשה.
* הוספתי לסירופ 4 טיפות תמצית מי ורדים, מספיק ½- ¾ כמות סירופ. * אצלי זמן האפייה היה כ- 55 דקות. * העוגה במיטבה אחרי יום, עודפי סירופ שלא ניספגו לשפוך. * תודה ללאה ל.ב שהמליצה על המתכון ולנעמי דה פירסט שתרגמה.