כוס וחצי סוכר
כוס מים
כפית מיץ לימון
3 כפות דבש
טיפה של תמצית ורדים
לבשל הכל יחד כ- 15 דקות ולצנן
הכנת הגלילות
כל גלילה מורכבת משלושה עלים מרוחים ביניהם בחמאה ממוסת
מעל העלה השלישי מפזרים 1/5 מהמילוי ומגלגלים לגלילה
או ששמים 1/5 מהמילוי בשליש התחתון ומגלגלים לגלילה.
מניחים את הגלילות בתבנית על ניר אפיה
מורחים את הגלילות בחמאה וחותכים למנות לא עד הסוף
אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות עד השחמה, כ- 20 דקות.
מיד עם הוצאת התבנית יוצקים את הסירופ על הבקלאווה וחותכים את הגלילות עד הסוף.
* אפשר להחליף את האגוזים בבוטנים, שקדים, פיסטוקים או לערבב כמה סוגים יחד. * אפשר במקום 3 עלים להכין מ- 2 עלים.