דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> בקלאווה מפילו
 
בקלאווה מפילו
 

15 עלי פילו - 3 עלים לכל גלילה, סה"כ 5 גלילות

מילוי

400 גרם אגוזים גרוסים
כף קינמון

למריחה

100 גרם חמאה ממומסת

סירופ

כוס וחצי סוכר
כוס מים
כפית מיץ לימון
3 כפות דבש
טיפה של תמצית ורדים

לבשל הכל יחד כ- 15 דקות ולצנן

הכנת הגלילות

כל גלילה מורכבת משלושה עלים מרוחים ביניהם בחמאה ממוסת
מעל העלה השלישי מפזרים 1/5 מהמילוי ומגלגלים לגלילה
או ששמים 1/5 מהמילוי בשליש התחתון ומגלגלים לגלילה.
מניחים את הגלילות בתבנית על ניר אפיה
מורחים את הגלילות בחמאה וחותכים למנות לא עד הסוף

אופים בתנור שחומם ל- 180 מעלות עד השחמה, כ- 20 דקות.

מיד עם הוצאת התבנית יוצקים את הסירופ על הבקלאווה וחותכים את הגלילות עד הסוף.

* אפשר להחליף את האגוזים בבוטנים, שקדים, פיסטוקים או לערבב כמה סוגים יחד.
* אפשר במקום 3 עלים להכין מ- 2 עלים.
 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים