כ- 10 דפי פילו מופשרים
2 כוסות אגוזים או פיסטוקים או שקדים או תערובת מהם.
1 כפית קינמון
¾ כוס סוכר
½ כוס שמן
לסירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
מערבבים את האגוזים עם הסוכר והקינמון
מניחים דף בצק בתחתית תבנית התנור
ומניחים על דף הבצק עוד 4 דפים מקומטים כדי ליצור נפח ועליהם מניחים
עוד דף פרוש חלק.
מפזרים עלהעלה הפילו את תערובת האגוזים.
ומניחים עליהם עוד דף פילו פרוש ומעליו עוד 4 דפים מקומטים
ועליהם שוב דף פילו פרוש חלק, מהדקים מעט את כל הקומות
חותכים עם סכין קטנה וחדה רצועות אלכסוניות ברוחב 2-3 ס"מ
יוצקים שמן סביב סביב.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד שפני הבצק שחומים
בזמן שהבצק נאפה מכינים את הסירופ.
שמים את כל חומרי הסירופ בסיר קטן ומבשלים כ- 10 דקות עד שהסירופ יסמיך ויקבל צבע שנהבי.
מקררים מעט ויוצקים על הבקלאווה ומניחים לסירופ להיספג.