1 ליטר שמנת מתוקה
14 גרם ג'לטין
כוס סוכר
½ כוס מים
2 שקיות סוכר ווניל
אופן ההכנה
ממיסים את הג'לטין במעט שמנת.
שמים בסיר את שאר השמנת, הג'לטין המומס וסוכר הווניל ומביאים לרתיחה.
מורידים מהאש ומקררים מעט.
שמים בסיר את הסוכר והמים ויוצרים קרמל. לדאוג שהקרמל יהיה דליל למדי.
בצלוחיות הגשה שמים כף אחת של קרמל ושופכים מעל את השמנת המבושלת.
מקררים במקרר עד שמתייצב.
מוציאים מהמקרר, עם סכין משחררים מעט את הפנקוטה מדפנות הקעריות,
והופכים כל קערית על צלוחית הגשה.
* הכנתי אם דבש במקום קרמל וקישטתי בפיסטוקים גרוסים. * פנקוטה עם ג'לי - מכינים את הג'לי לפי ההוראות מוזגים כ- 1/3-1/2 מגובה הכלי
ומקררים כשהג'לי מתייצב יוצקים את הפנקוטה על הג'לי ומחזירים לקירור. * מצורפות תמונות של ג'לי עם פירות כקינוח מעוצב.