4 ביצים גדולות
½ כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1 כף ברנדי או קוניאק
קליפה מגורדת מ- 1 לימון
¾ כוס שמן
1 כוס דבש נוזלי
½ 1 שקיות אבקת אפייה
1 כף מיץ לימון
7 כוסות קמח מנופה (850 גרם)
למלית
1 כוס ריבה חלקה
¼ כוס מים חמים
600 גרם אגוזים טחונים
¾ כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית קינמון טחון
500 גרם רחת לוקום אדום
לציפוי
1 חלמון
½ כוס שומשום
אופן ההכנה
להכנת הבצק מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל במערבל
חשמלי במהירות גבוהה במשך 3-4 דקות לבלילה בהירה וקצפית.
מוסיפים את הברנדי, קליפת הלימון, השמן והדבש ומערבלים במהירות בינונית.
בוחשים יחד את אבקת האפייה ומיץ הלימון ומוסיפים לבלילה. מאיטים את מהירות
המערבל ומוסיפים תוך ערבול כ- 6 כוסות קמח מערבלים במהירות נמוכה רק עד
שהקמח ייבלע. לשים מעט ביד לבצק אחיד ומחלקים ל- 4 חלקים שווים.
בקמח שנותר מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו כל חלק מהבצק לעלה
מלבני בעובי 3 מ"מ.
להכנת המלית מדללים את הריבה במים החמים ומורחים רבע ממנה על כל עלה.
מערבבים את האגוזים, הסוכר, סוכר הווניל והקינמון וזורים רבע מהתערובת על כל עלה.
מחלקים את הרחת לוקום לארבעה חלקים, מגלגלים כל רבע למעין נקניק צר ואורך ומניחים
לאורך כל עלה בצק, מגלגלים את הבצק על המלית, לגלילה.
חותכים את הגלילות לפרוסות בעובי 3-4 ס"מ.
משמנים היטב תבנית מלבנית ועורכים בה את הפרוסות בעמידה ברווחים של ½ 1 ס"מ ביניהם.
טורפים את החלמון, מברישים בו את הפרוסות וזורים עליהן את השומשום.