3 בצלים גדולים (אפשר יותר ואפילו מומלץ)
2 גזרים גדולים מגוררים
5-6 פילה דגי מטיאס.
לרוטב
3/4 כוס מים
סוכר לפי הטעם
1/4 כוס חומץ
כמה גרגרי פלפל אנגלי
4-5 עלי דפנה
אופן הכנה
לפרוס את הבצל לטבעות
את הגזר מגררים על פומפייה גסה
בכלי זכוכית לפזר 1/3 מכמות הבצל והגזר
את דגי המטיאס לחתוך לנתחים ברוחב של ½ 2ס"מ
להניח 1/2 מכמות הדגים על הבצל
להניח עוד 1/3 כמות הבצל והגזר ושוב נתחי דג
לסיים בבצל וגזר
הכנת הרוטב
להרתיח את המים והסוכר במשך 5 דקות, להוסיף חומץ, פלפל אנגלי,
עלי דפנה ולבשל עוד כ- 5 דקות
לצנן היטב את הרוטב ולצקת על תערובת הדגים
לכסות ולהשהות במקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה.
* אפשר לכבוש גם הרינג באותה צורה * תודה לאהובה שעזרה לי לשחזר את המתכון של אמא