כשהייתי ילדה קטנה ללכת לשוק זה היה בילוי חביב עלי ועל אימי
לאמא היה סל ירוק כמו של פעם הרשת הקשיח ולי סל אדום קטן יותר
ככה היינו הולכות לשוק יחד בימי שני או רביעי כי אמא אמרה שאלה
הימים שהסחורה הכי יפה.
הרבה זמן מתחשק לי מטיאס מהחבית כמו שהייתי קונה עם אמא,
אולי החג שקרב ובא הביא לי חשק, בשוק כבר המון זמן לא ביקרתי
מאז עידן הסופרים כמעט ולא מבקרת בשוק, ממש לעיתים רחוקות כדי לאכול
איזו מנה טובה של פלאפל כי שם הכי טעים .
היום אחרי הקניות אמרתי לבעלי קח אותי לשוק אני רוצה לקנות מטיאס מהחבית
הגענו לשוק, ניגשתי ישר למוכר שאמא ואני נהגנו לקנות ממנו
אני: שלום אפשר לקבל מטיאס מהחבית?
הוא: הסתכל אלי וחייך "מיידל'ה מטיאס מהחבית כבר שנים שאין"
אבל יש לי מטיאס טעים כמו שאת אוהבת.
אני: כמו שאני אוהבת? שאלתי אותו בחיוך
הוא: כן כמו שאת אוהבת. מה שלום אמא?
אני: הסתכלתי עליו עם חיוך ודמעה בקצה העין, איך זיהית אותי?
הוא: יש לך את אותו החיוך שזכרתי
אני: אמא נפטרה לפני כמה שנים
הוא: סליחה
אני: זה בסדר חייכתי חיוך עצוב, תן לי בבקשה 3 מטיאס
הוא: שם לי את הדגים בשקית, אולי עוד אחד לשים לך?
אני: טוב. שים לי עוד אחד רק אני מקווה שיהיה טעים
הוא: טעים ובריא. את יודעת? הייתה לי קליינטית ש- 17 שנים לא הצליחה
ללדת אמרתי לה תאכלי כל יום דג מלוח ותראי שתיכנסי להריון וכך היה. חייך
אני: חבל שלא ידעתי קודם לא הייתי צרכה לחכות 13 שנים. צחקנו יחד
אני כי לא ידעתי אם הוא צחק או התכוון ברצינות והוא כי חשב שאני צוחקת
לקחתי את הדגים ושילמתי. תודה ולהתראות
ביי, אני מחכה לך שבוע הבא חייך.
אז הדגים לא גרים יותר בחבית והחגים כמה שאני אוהבת אותם גורמים לי הרבה
מחשבות, הרבה געגועים וים של דמעות שמחה וגם עצב.
אמא, אולי לא אמרתי לך מספיק כמה אני אוהבת אותך ואוהב אותך תמיד.
את בתוכי את חלק ממני הרבה ממני זו בעצם את. גידלת אותי במסירות אהבה
והרבה פינוק.
אני יודעת שלא היה קל לגדל אותי לבד אחרי שאבא נפטר ואני הייתי בסה"כ ילדה קטנה.
תודה אמא על הכל חבל שלא נשארת איתי עוד קצת ): אוהבת אותך.
יהי זכרך ברוך
נכתב בתאריך 13.10.06
---
דג מלוח כבוש ממש כמו שאמא הכינה
3 בצלים גדולים (אפשר יותר ואפילו מומלץ)
2 גזרים גדולים מגוררים
5-6 פילה דגי מטיאס.
לרוטב
3/4 כוס מים
סוכר לפי הטעם
1/4 כוס חומץ
כמה גרגרי פלפל אנגלי
4-5 עלי דפנה
אופן הכנה
לפרוס את הבצל לטבעות
את הגזר מגררים על פומפייה גסה
בכלי זכוכית לפזר 1/3 מכמות הבצל והגזר
את דגי המטיאס לחתוך לנתחים ברוחב של ½ 2ס"מ
להניח 1/2 מכמות הדגים על הבצל
להניח עוד 1/3 כמות הבצל והגזר ושוב נתחי דג
לסיים בבצל וגזר
הכנת הרוטב
להרתיח את המים והסוכר במשך 5 דקות, להוסיף חומץ, פלפל אנגלי,
עלי דפנה ולבשל עוד כ- 5 דקות
לצנן היטב את הרוטב ולצקת על תערובת הדגים
לכסות ולהשהות במקרר לפחות 12 שעות לפני ההגשה.
* אפשר לכבוש גם הרינג באותה צורה
* תודה לאהובה שעזרה לי לשחזר את המתכון