½ ק"ג שומשום
½ ק"ג בוטנים
150 גרם גרגרי כוסברה שלמים
150 גרם זרעי כמון שלמים
אופן ההכנה
קולים את כל המרכיבים לגוון שחום את הבוטנים מעט יותר
את הכוסברה והכמון אני קולה על הגז במחבת
את השומשום והבוטנים בנפרד בתנור
את השומשום, גרגרי הכוסברה וזרעי הכמון טוחנים במטחנת קפה
את הבוטנים במטחנת בשר
מערבבים הכל יחד ומוסיפים מלח לפי הטעם
מאחסנים בצנצנות במקרר. נשמר שנים.
* טעים על לחם טרי עם חמאה דואה ועגבנייה * מתאים לסלטים חיים, גבינות, נודלס וסתם לנשנש