דף הבית >> בשר ועוף >> חמין
 
חמין
 

המצרכים

בשר - בשר ראש / שריר, ישבני הודו, גידים, רגל פרה/עגל
כוס שעועית לבנה מושרת
כוס גריסי פנינה
1 בצל גדול חתוך לקוביות
כף גדושה שום כתוש או 8-10 שיני שום חתוכים
3-4 תפו"א גדולים חתוכים לרבעים
כף גדושה אבקת מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
לערבב הכל ביחד
מלח
פלפל שחור
ביצים מבושלות

* אפשר להוסיף גם חומוס.

אופן ההכנה

לסדר בתחתית הסיר פרוסות דקות של תפו"א לכיסוי הסיר (במקרה ונחרך לא משפיע
על כל התבשיל) מעל מסדרים בשכבות לפי הסדר
חצי מכמות הקטניות, בצל ושיני שום
בשר ותפו"א
מחצית שנייה של הקטניות, בצל ושיני שום
ממלאים את הסיר במים ומביאים לרתיחה
מסדרים מעל קישקע, קיגלעך, וביצים הקשות

בישול על הגז - לאחר הרתיחה מבשלים על אש קטנה נמוכה עד לארוחת הצהרים למחרת
בישול בתנור - לאחר בישול של שעתיים על הגז מעבירים לתנור לחום של 110-120 מעלות

קיגלעך

2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים
3 כוסות קמח
3 תפו"א בינוניים מגוררים גס
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
75 גרם מרגרינה חתוכה לקוביות
½ 1 - 2 כוסות מים

מערבבים לעיסה אחידה מכינים כופתאות ומניחים על החמין, אפשר במקום
כופתאות לשפוך את העיסה במרכז החמין למעלה.

הבצק צריך להיות לא דליל ולא מוצק באמצע.

* המתכון של הקיגלע מבוסס על מתכון של זיו

 
הורדת קובץ להדפסה
            
             

             

             

 
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים