דף הבית >> מאפים מלוחים ופשטידות >> חצ'פורי
 
חצ'פורי עם ביצה / מאיה
 

המצרכים לבצק

½ ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
¼ כוס שמן או 50 גר' חמאה מרוככת
½ כפית מלח

המצרכים למילוי

½ ק"ג גבינה מלוחה (חמד, צפתית, בולגרית)
250 גרם גבינה כחושה (טוב טעם/ כנען)
1 ביצה

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח עם השמרים ומוסיפים את שאר המצרכים
לשים מספר דקות עד לקבלת בצק רך ונוח.
מתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
לשים שוב את הבצק ומניחים בצד ל- 10 דקות.
מחלקים את הבצק ל- 6 חלקים ושוב מניחים ל- 10 דקות.
מרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ- 20 ס"מ.
מניחים על כל עיגול 1/6 מהמלית ומקפלים לצורה של סירה כך:
מרימים את הבצק בשתי הקצוות ומהדקים משני הצדדים כמו בבורקס אבל לא
לכל האורך רק כ- 4 ס"מ מכל צד ומשאירים את הגבינה גלויה לעין.
מניחים בתבנית להתפחה של כחצי שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות 15-18 דקות (עד להתייצבות).
מוציאים מהתנור ושוברים ביצה אחת במרכז כל סירה (כמו ביצה עין).
מחזירים לתנור לעוד כ- 5 דקות עד שהביצה מוכנה.
כשהמאפים יוצאים מהתנור מורחים אותם במעט חמאה מרוככת (אני לוקחת חצי חבילת חמאה
ומעבירה על המאפים כשהם מוכנים, החום ממיס את החמאה).

* אני מכינה חצ'פורי גם מבצקיצי

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים