80 מ"ל (1/3 כוס) שמן זיתולה (או 40 מ"ל שמן קנולה+40 מ"ל שמן זית)
1 כפית שמן שומשום
1 כפית סילאן
60 (1/4 כוס) מ"ל חומץ בלסמי
מיץ מחצי לימון
3 שיני שום כתושות
כפית גדושה חרדל דיז'ון
פלפל שחור גרוס
מלח
מכניסים את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת סוגרים ומשקשקים לערבוב.
קליית החצילים
מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו.
מניחים ניר כסף בתחתית תבנית התנור, מחוררים את החצילים עם מזלג ומניחים בתבנית.
מכניסים את התבנית לתנור המחומם ל- 20 דקות הופכים את החצילים וממשיכים לאפות
עוד כ- 20 דקות עד שהחצילים רכים (בודקים בעזרת מזלג).
מניחים את החצילים הקלויים בתוך מסננת לצינון וניקוז הנוזלים.
מקלפים את החצילים חותכים כל חציל ל- 4 (חתך לאורך וחתך לרוחב) יוצקים מעל את
הרוטב ומערבבים בעדינות.