דף הבית >> בשר ועוף >> טפינה (חמין אלג'יראי)
 
טפינה (חמין אלג'ראי) / מבוסס על מתכון של סבין
 

מקור המתכון:
http://www.matkonim.net/forum/2004/viewmsg.asp?msg=23835

המצרכים


2 חבילות מנגולד ללא החלק הלבן קוצצים לחתיכות באורך של 2 ס"מ
250 גרם שעועית לבנה מושרת
גידים או רגל בקר חתוכה לפרוסות
כק"ג וחצי בשר בקר שפונדרה חתוך לנתחים גדולים
תפו"א בינוניים (כמה שרוצים)
ביצים (כמה שרוצים)
ראש שום חצוי לרוחב
1 בצל בינוני שלם עם הקליפה
3 עלי דפנה
¼ כוס שמן
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה מתוקה

אופן ההכנה

בסיר גדול מניחים את השעועית מעל את המנגולד הקצוץ ושאר המצרכים
מכסים במים רק עד כיסוי.
מביאים לרתיחה מבשלים כשעה על הגז מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות
לכל הלילה עד הארוחה.
לפני שהולכים לישון טועמים מתקנים תיבול במידת הצורך ובודקים שלא חסרים מים.


* אפשר לשים כל נתח בשר שאוהבים רצוי שיהיה קצת שמן
* טעים להגיש על מצע של קוסקוס

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים