דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> טראפלס
 
טראפלס / פנטלמון
 

המצרכים

300 גר' שוקולד מריר קצוץ (אני השתמשתי בורד הגליל)
¾ כוס שמנת מתוקה
70 גרם חמאה
גרר מקליפה של תפוז אחד
2 כפות גרנד מרינייה
אבקת קקאו הולנדי או סוכריות שוקולד לציפוי

אופן ההכנה

שמים את השוקולד הקצוץ בקערה.
ממיסים את החמאה במיקרו ויוצקים על השוקולד.
מבשלים את השמנת המתוקה בסיר עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, אבל לא רותחת.
מסירים מהאש ויוצקים את השמנת על השוקולד והחמאה.
מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ומבריק.
מוסיפים גרר תפוז וגרנד מרינייה ומערבבים היטב.
מכניסים את הקערה לפריזר לשעה- שעתיים עד שהתערובת מתקשה.
מוציאים, מעצבים כדורים, ומגלגלים באבקת קקאו או בסוכריות שוקולד.
מהכמות הזו יוצאים בערך 30 טראפלס לא גדולים.

גיוונים

לטראפלס קפה - לבשל עם השמנת כף גדושה של נס קפה איכותי (אני הכנתי עם קולומביאני)
וסוכר (אני שמתי סוכר דמררה). במקום גרנד מרינייה הוספתי קלואה.

לטראפלס שקדים - הוספתי לתערובת השוקולד 3 כפות שקדים טחונים, ו-2 כפות אמרטו.

לטראפלס "המרד על הבאונטי" - החלפתי את השמנת המתוקה בחלב קוקוס.
הוספתי 2 כפות רום וגלגלתי בקוקוס קלוי.


* אני אוהבת להזליף יוצא יפה ופחות מלכלך.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים