300 גר' שוקולד מריר קצוץ (אני השתמשתי בורד הגליל)
¾ כוס שמנת מתוקה
70 גרם חמאה
גרר מקליפה של תפוז אחד
2 כפות גרנד מרינייה
אבקת קקאו הולנדי או סוכריות שוקולד לציפוי
אופן ההכנה
שמים את השוקולד הקצוץ בקערה.
ממיסים את החמאה במיקרו ויוצקים על השוקולד.
מבשלים את השמנת המתוקה בסיר עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, אבל לא רותחת.
מסירים מהאש ויוצקים את השמנת על השוקולד והחמאה.
מערבבים היטב עד לקבלת מרקם חלק ומבריק.
מוסיפים גרר תפוז וגרנד מרינייה ומערבבים היטב.
מכניסים את הקערה לפריזר לשעה- שעתיים עד שהתערובת מתקשה.
מוציאים, מעצבים כדורים, ומגלגלים באבקת קקאו או בסוכריות שוקולד.
מהכמות הזו יוצאים בערך 30 טראפלס לא גדולים.
גיוונים
לטראפלס קפה - לבשל עם השמנת כף גדושה של נס קפה איכותי (אני הכנתי עם קולומביאני)
וסוכר (אני שמתי סוכר דמררה). במקום גרנד מרינייה הוספתי קלואה.