300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה מומסת
250 גרם גבינת ריקוטה של גד
100 גרם פיסטוק חלבי
לסירופ
1 ליטר מים
250 גרם סוכר
2 פסים קליפת לימון
מקל קינמון
אופן ההכנה
1. מכינים את הסירופ: מכניסים את כל חומרי הסירופ לסיר ומביאים לרתיחה
תוך כדי ערבוב.
2. מכינים את הכנאפה: מערבבים את האטריות עם החמאה עד שהן שבורות
מעט וספוגות היטב.
3. מניחים שכבה של אטריות על קרקעית המחבת (כשני שלישים מהכמות).
מפזרים מעל את הריקוטה המפוררת. מפזרים מעל את שארית האטריות
ומהדקים היטב.
4. מטגנים 10-8 דקות מעל להבה בינונית.
5. משחררים את דפנות הכנאפה ומניחים מעל כמכסה צלחת רחבה או מגש.
הופכים בתנועה מהירה ובטוחה את הכנאפה לצלחת ומגישים חם עם
פיסטוק חלבי קצוץ מעל.
את הסירופ מגישים בקנקנים אישיים קטנים, שכל אחד ישפוך כאוות נפשו.
שינויים שלי
השתמשתי ב- 400 גרם אטריות קדאיף ו- 125 גרם חמאה.
בנוסף לריקוטה הוספתי 125 גרם בולגרית עיזים.
במקום לטגן אפיתי בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה עד השחמה.
מוציאים מהתנור ושופכים את כל הסירופ החם על הכנאפה.
הסירופ שאני מכינה
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 5 דקות.
* מתאים לתבנית מס' 26-28. * השילוב של הבולגרית עיזים עם הריקוטה מוסיף המון.