1 כרוב גדול קצוץ גס ביד ,לא לקצוץ דק צריכים להרגיש את הכרוב
6 גזרים גדולים מגורדים גס
6 גבעולי סלרי קצוצים דק לאחר שקילפנו את שערות הגבעול
צרור עלי סלרי שלמים
2 לימונים
3 כוסות מים רותחים
5 כפיות מלח
1 כוס חומץ
1/2 כוס שמן
אופן ההכנה
לערבב בקערה גדולה - פיילה - את הכרוב, הגזר, עלי הסלרי וגבעולי הסלרי הקצוצים.
להוסיף מיץ מ- 2 הלימונים
להמיס בקערה נפרדת את המלח במים הרותחים,ל הוסיף את השמן והחומץ,
לערבב היטב ולצקת מעל הכרוב.
כאן בא החלק החשוב ביותר בהכנה !
לערבב את כל התערובת והנוזלים בידיים וללוש, לסחוט , למעוך היטב את הכרוב בנוזלים
ממש כמו שלשים בצק, פעולה זאת מרככת את הכרוב וגורמת לו לספוג נוזלים וטעמים
מי שיערבב את הכרוב עם כף שלא יבוא אלי בטענות, רק בידיים מובטחת תוצאה טובה
הכרוב מוכן לאכילה כבר אחרי שעה ולמחרת אחרי שהיה במקרר לא ניתן לעצירה.