דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> לוקום
 
לוקום / לונה בלנקה
 

המצרכים

500 גרם סוכר
3 כוסות מים
100 גרם קורנפלור
שתי שקיות ג`לטין (28 גרם)
מיץ מלימון אחד
צבע מאכל אדום או כל צבע אחר
כמה טיפות תמצית מי ורדים

אופן ההכנה

שמים בסיר את הסוכר וכוס וחצי מים ובוחשים היטב עד לרתיחה,
מבשלים 30 דקות עד שנוצר סירופ סמיך.
בסיר אחר שמים את הקורנפלור והג`לטין מוסיפים כוס וחצי מים בהדרגה ומערבבים.
מבשלים על הגז ומביאים לרתיחה עדינה תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת עיסה לבנה וחלקה.
מוסיפים את העיסה באיטיות לסירופ הסוכר החם ובוחשים היטב עד שלא נשארים גושים.
מבשלים את כל התערובת ללא מכסה על אש נמוכה במשך 30 דקות.
בוחשים מפעם לפעם בכף עץ.
מוסיפים את מיץ הלימון, צבע מאכל ומי הוורדים ובוחשים היטב במשך כמה דקות.
מאבקים נייר אפיה בקורנפלור ואבקת סוכר ושופכים את העיסה על הקורנפלור.
מפדרים גם מעל העיסה בקורנפלור .
משאירים לקירור למשך הלילה, חותכים לריבועים.

* ניתן להוסיף לעיסה פיסטוקים / שקדים.
 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים