2 בטטות בינוניות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול או חצי-חצי
כ- 100 גרם גבינה צהובה כלשהי מגוררת
2 כפות קמח
2 ביצים
מלח, פלפל שחור או לבן ואגוז מוסקט לפי הטעם
2 כפות פירורי לחם לפיזור בתבנית
לציפוי: 2 כפות שומשום/ שומשום שחור/ קצח/ פירורי לחם
* תבנית מלבנית או מרובעת בינונית
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ומפזרים בה את פירורי הלחם.
2. מקלפים את הבטטות וכשהן קלופות ממשיכים לחתוך עם הקולפן רצועות בטטה
דקיקות. מפזרים את הרצועות בתבנית.
3. מערבבים בקערה: שמנת, גבינה צהובה, קמח, ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט,
ויוצקים מעל הבטטות. מפזרים מעל את מה שבחרתם לציפוי.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כחצי שעה או עד שהבטטות רכות
והמאפה שחום. רצוי להגיש מיד.