דף הבית >> בשר ועוף >> מחשי / מפרום
 
מחשי / מפרום - יונית צוקרמן
 

המצרכים

½ קילו בשר בקר טחון
½ פרפר חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
½ כוס כוסברה קצוצה
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
2 פיתות מושרות במים וסחוטות
1 כף אבקת מרק עוף
½ 1 כפיות בהרט / ראס אל חנות
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור טחון
1 כף פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
½ כפית שטוחה קינמון

מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים.

לטיגון הקציצות

בלילת ביצים

2 ביצים
1 כפית פפריקה מתוקה

קמח

אופן ההכנה

יוצרים קציצות אליפסיות טובלים בקמח ולאחר מכן בבלילת הביצים
מטגנים בשמן חצי עמוק (כס"מ גובה) עד להזהבה יפה משני הצדדים.
ניתן להכין גם כמו מפרום עם תפו"א ולבשל ברוטב.

המצרכים לרוטב

1 בצל בינוני חתוך לחצאי טבעות
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
4-5 שיני שום קצוצות
¼ כוס כוסברה קצוצה
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
½ 1 כוסות מים רותחים
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
1 עגבנייה קלופה חתוכה לקוביות
1 כף אבקת מרק עוף
קורט קינמון
מלח
פלפל שחור טחון
כף פפריקה מתוקה
½ כפית בהרט

אופן הכנת הרוטב

מטגנים את הבצל והפלפל האדום עד הזהבה מוסיפים את שאר המצרכים ומביאים לרתיחה
מבשלים עד שהירקות מתרככים. מכניסים את הקציצות לרוטב ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה.

* מומלץ להגיש על קוסקוס אך טעים בכל מצב גם בתוך סנדויץ' עסיסי (:

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים