5 פלפלים חתוכים לקוביות (אפשר גם בלי פלפלים)
1 פלפל חריף (אפשר פחות או יותר לפי החריפות שאוהבים)
פחית עגבניות מרוסקות 800 גרם (אני אוהבת של שופרסל)
1/3 כוס שמן
כף גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית
כף גדושה שום כתוש
מלח
חצי כפית סוכר
מעט כמון
אופן ההכנה
מטגנים את קוביות הפלפלים עד ריכוך וצריבה קלה
מוסיפים את השום ומערבבים כחצי דקה
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים כשעה
טועמים ומתקנים תיבול.
אם זה לא מספיק חריף אני מוסיפה פפריקה חריפה מרוקאית.
* מתאים כבסיס לשקשוקה, רוטב לפיצה * מתאים להכנת סלט טונה - לערבב 4 כפות גדושות מטבוחה עם קופסת
טונה בינונית מסוננת, אפשר להוסיף גם חופן של טבעות זיתים.