דף הבית >> מאפים מתוקים וקינוחים >> מלבי
 
מלבי
 

4 כוסות חלב
2.5 כוסות מים              
6 כפות סוכר

 מביאים לרתיחה

½ כוס מים
6 כפות קורנפלור

מערבבים ויוצקים לסיר בזרם דק לאחר הרתיחה
ממשיכים לערבב עד הסמכה

מכבים את האש מוסיפים 2 טיפות תמצית ורדים או כף מי זוהר.
מגישים עם סירופ סוכר אדום קוקוס ובוטנים טחונים / פיסטוקים טחונים.
אם רוצים מלבי פרווה מכינים רק עם מים.

---

מלבי במרקם קרמי

½ 3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
5 כפות סוכר

מביאים לרתיחה

½ כוס חלב קר
5 כפות קורנפלור

מערבבים ויוצקים לסיר בזרם דק לאחר הרתיחה
ממשיכים לערבב עד הסמכה

מכבים את האש ומוסיפים 2 טיפות תמצית ורדים או כף מי זוהר.

* לשונאי תמצית ורדים / מי זוהר אפשר להחליף בכפית תמצית וניל
   או בכלל לוותר. גם טעים!

---

סירופ אדום

1 כוס סוכר
1 כוס מים
מעט צבע מאכל אדום
1 כף מי זוהר או 3 טיפות תמצית ורדים

מבשלים את הסוכר עם המים כרבע שעה מכבים מוסיפים את שאר המצרכים ומקררים.
אני שומרת את זה בבקבוק קטן עם פיה (כמו של מי עדן)

* אפשר במקום סירופ אדום להגיש עם תרכיז רימונים מתוק או תרכיז מיץ פטל.

 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים