מערבבים ויוצקים לסיר בזרם דק לאחר הרתיחה
ממשיכים לערבב עד הסמכה
מכבים את האש מוסיפים 2 טיפות תמצית ורדים או כף מי זוהר.
מגישים עם סירופ סוכר אדום קוקוס ובוטנים טחונים / פיסטוקים טחונים.
אם רוצים מלבי פרווה מכינים רק עם מים.
---
מלבי במרקם קרמי
½ 3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
5 כפות סוכר
מביאים לרתיחה
½ כוס חלב קר
5 כפות קורנפלור
מערבבים ויוצקים לסיר בזרם דק לאחר הרתיחה
ממשיכים לערבב עד הסמכה
מכבים את האש ומוסיפים 2 טיפות תמצית ורדים או כף מי זוהר.
* לשונאי תמצית ורדים / מי זוהר אפשר להחליף בכפית תמצית וניל
או בכלל לוותר. גם טעים!
---
סירופ אדום
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מעט צבע מאכל אדום
1 כף מי זוהר או 3 טיפות תמצית ורדים
מבשלים את הסוכר עם המים כרבע שעה מכבים מוסיפים את שאר המצרכים ומקררים.
אני שומרת את זה בבקבוק קטן עם פיה (כמו של מי עדן)
* אפשר במקום סירופ אדום להגיש עם תרכיז רימונים מתוק או תרכיז מיץ פטל.