500 גרם בשר טחון
3 ביצים
2 בצלים
צרור פטרוזיליה
1/3 כוס פרורי לחם
מלח
פלפל שחור
קינמון
בהרט
בלילה
כפית רסק עגבניות
4 ביצים
מלח
אופן ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה, פורסים לפרוסות עבות וחוצים את הפרוסות לא עד הסוף. משרים כ - 10 דקות במי מלח ושוטפים. (מכל תפו"א יצאו לי 2-3 מפרומים)
קוצצים 2 בצלים ואת הפטרוזיליה במעבד מזון ומערבבים עם הבשר הטחון,
מוסיפים את פרורי הלחם והתבלינים.
ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים.
טובלים את תפוחי האדמה בבלילת הביצים ומטגנים.
הכנת הרוטב
לסיר רחב מכניסים בצל אחד בינוני קצוץ, רסק עגבניות (מה שנשאר מהקופסה הקטנה), רבע כוס שמן, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, מעט קינמון ובהרט
מביאים לרתיחה ומסדרים את המפרומים, ממלאים מים עד כיסוי ומבשלים עד שהמים מתאדים כמעט לגמרי והתפו"א רכים.