דף הבית >> מרקים >> מרק גמבולי
 
מרק גמבולי / תאיר שרנר-רוכמן ושולמית בר
 

מתוך הספר "הורים מבשלים"

המצרכים (6 מנות)

1 בצל גדול חתוך לפרוסות גדולות
4 גמבות או 2 פלפלים אדומים גדולים, חתוכים לחתיכות גדולות, ללא זרעים
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
1 שורש סלרי נקי חתוך לרבעים
3 שיני שום שלמות קלופות
4 כפות שמן זית
½ כפית פפריקה מתוקה
5 כוסות מים רותחים
2 כפות שטוחות אבקת מרק עוף (אפשרות)
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה

בסיר המרק מזהיבים בצל ושום בשמן זית, מוסיפים את שאר
הירקות וממשיכים לטגן ולערבב כ- 3 דקות

מוסיפים מים, אבקת מרק עוף אם רוצים, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה
על להבה בינונית כ- 20 דקות

מרסקים את המרק בבלנדר או במעבד ידני עד שמתקבל מרקם אחיד

מגישים עם קרוטונים או שקדי מרק

 
הורדת קובץ להדפסה

 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים