1 בצל יבש גדול קצוץ דק
2 כפות שמן
שליש כוס עדשים אדומות מנוקות ושטופות
שליש כוס עדשים ירוקות מנוקות ושטופות
רבע כפית כמון
קורט כורכום
רבע כפית פפריקה מתוקה
1 כף אבקת מרק עוף
7 כוסות מים
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר מרק גדול מטגנים בצל בשמן על להבה גבוהה עד שהוא זהוב בהיר
מוסיפים את העדשים ומערבבים
מתבלים בכמון, כורכום, פפריקה, אבקת מרק ומערבבים
ממשיכים לטגן כדקה נוספת
מוסיפים את המים, מלח ופלפל
כשהמרק רותח מנמיכים להבה ומכסים
מבשלים כ- 40 דקות
המרק מוכן כאשר העדשים הירוקות רכות והאדומות כמעט מתפוררות
* אני מכינה רק מעדשים אדומות * עדשים אדומות=כתומות