דף הבית >> תוספות מתאבנים ושונות >> סביח
 
סביח / סבתא אבלין (אמא של מנש בעלי)
 

סביח שלמדתי מחמותי שתחייה, כל יום שישי אנחנו לא מוותרים, אחרי הקניות
קופצים לסבתא אבלין לאכול סביח.

* מבשלים בסיר פול שהושרה 24 שעות עם תפו"א (רצוי הזן הצהוב) וביצים.
  את הפול והביצים מבשלים עד שהפול מוכן ואת התפו"א מוצאים כשהם מוכנים.

* מכינים סלט מחסה, מלפפון, עגבנייה, פטרוזיליה, קוביות קטניות של
  לימון מקולף / מיץ לימון ומתבלים במלח.

* מקלפים ופורסים חציל ומטגנים בשמן חצי עמוק עד שמשחים יפה משני הצדדים.

* רשאד אם יש

* פלפל חריף מטוגן אם אוהבים

* חמוצים - מלפפון חמוץ, זיתים

לוקחים פיתה רגילה או פיתה עיראקית מורחים בעמבה ומתחילים למלא בכמה פרוסות חציל, ביצה קשה חומה (מרסקים עם המזלג), תפו"א חתוך לפרוסות, סלט, רשאד, מקלפים פולים ומכניסים לפיתה, פלפל מטוגן (מי שאוהב), חמוצים ומעל יוצקים טחינה.
ניתן להכניס ערוק בפנים ואז החגיגה מושלמת (:

טעים טעים טעים !
 

 
הורדת קובץ להדפסה

 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים