2 חצילים גדולים קלויים ומקולפים
2 כפות גדושות מיונז
חומץ / מיץ לימון
1 כפית שמן
מלח
פלפל שחור טחון
3 שיני שום כתושות / 1 בצל בינוני קצוץ דק
אופן ההכנה
בעזרת סכין קוצצים ומרסקים את החצילים מוסיפים את שאר המצרכים טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
קליית החצילים
מחממים תנור ל- 200 מעלות טורבו.
מניחים ניר כסף בתחתית תבנית התנור, מחוררים את החצילים עם מזלג ומניחים בתבנית.
מכניסים את התבנית לתנור המחומם ל- 20 דקות הופכים את החצילים וממשיכים לאפות
עוד כ- 20 דקות עד שהחצילים רכים (בודקים בעזרת מזלג).
מניחים את החצילים הקלויים בתוך מסננת לצינון וניקוז הנוזלים.