מקור המתכון: מירה רום - מתוך הספר "פסח" של על השולחן
כתוב ל- 6 מנות - אני יכולה לחסל לבד (:
המצרכים
2 סלסילות פטריות שמפיניון חצויות או פרוסות (תלוי בגודל)
½ כוס אגוזי פקאן סיני (מסוכרים) שלמים או קצוצים גס
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
רוטב
¼ כוס סויה
¼ כוס שמן קנולה (אני שמתי פחות)
¼ כוס חומץ טבעי
2-3 כפות סוכר
אופן ההכנה
1. בקערה שמים את הפטריות, הבצל והאגוזים
2. מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול
3. יוצקים את הרוטב על הסלט, מניחים לרבע שעה לפחות (אפשר עד שעתיים)
לספיגת טעמים לפני ההגשה.