דף הבית >> תוספות מתאבנים ושונות >> סמבוסק
 
סמבוסק / הבצק של פסקל פרץ-רובין
 

המצרכים לבצק

4 כוסות קמח
50 גרם מרגרינה מומסת
1 כף שטוחה שמרים יבשים או 25 גרם שימרית
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1-2 כוסות מים פושרים (כמה שנכנס)

אופן ההכנה

לשים את כל המצרכים לבצק נעים ללישה כמו בצק לחם ומניחים להתפחה
עד הכפלת הנפח כשעה.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 15-20 כדורים ומניחים על ניר אפיה.
משטחים כל כדור עם היד, מניחים במרכז כף גדושה של מילוי וסוגרים לסמבוסק.
ברגע שכולם מוכנים מתחילים את הטיגון בשמן עמוק (כ- 4 ס"מ גובה) מהראשונים שהכנו.

מליות

מלית בשר

½ ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים
פלפל שחור (הרבה)
מלח
קורט קינמון/בהרט (לא חובה)

מטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את הבשר מטגנים יחד עד שמאפיר
מתבלים ומקררים, אפשר להוסיף צרור פטרוזיליה קצוצה דק.

מלית חומוס

1/4 ק"ג חומוס מושרה ומבושל (אפשר גם 2 קופסאות חומוס משימורים רק לשטוף לפני ההכנה)
3 בצלים גדולים קצוצים
פלפל שחור (הרבה)
מלח
כמון

מטגנים את הבצל עד שקיפות (לשים שמן יותר מהרגיל כדי שהמילוי לא ייצא יבש)
מועכים את החומוסים עם מועך פירה מוסיפים את הבצל יחד עם השמן ומתבלים.

מלית טונה

2 קופסאות בינוניות של טונה בשמן (לסנן את השמן)
1 קופסת סלט טונה בינונית
טבעות זיתים ירוקים
כף אריסה

מערבבים הכל יחד.

* קופסה טונה בינונית = 160 גרם לפני סינון

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים