6 כוסות קמח (840 גרם)
100 גרם מרגרינה / חמאה מומסת
2 כפות שמרים יבשים
1 כפית מלח
כ- ½ 1 - 2 כוסות מים פושרים (כמה שנכנס)
מילוי גבינה
500 גרם גבינה בולגרית מגוררת
2 ביצים
אופן ההכנה
לשים את כל המצרכים לבצק נעים ללישה ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח כשעה.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 15-20 כדורים משטחים כל כדור עם היד לעיגול
בעובי כ- 3 מ"מ, מניחים בכל עיגול כף גדושה של מילוי וסוגרים לסמבוסק.
מניחים את הסמבוסקים בתבנית על נייר אפייה מורחים בביצה טרופה
ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות.
* ניסיתי גם חמאה וגם מרגרינה לטעמי עם מרגרינה יותר מוצלח. * המתכון מבוסס על מתכון של פסקל פרץ - רובין.