ק"ג קמח
חצי כוס שמן
6 כפות סוכר
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
כ- 2 כוסות מים פושרים (להוסיף את המים לפי הצורך)
אופן ההכנה
לשים הכל לבצק אחיד ונוח ללישה מתפיחים עד הכפלת הנפח כשעה.
מילוי פריקסה
המצרכים
5 תפו"א אדמה בינוניים
5 ביצים קשות
3 קופסאות טונה בשמן בינוניות – לסנן קלות
כף אריסה
לימון כבוש חתוך לקוביות
מלח
אופן ההכנה
מבשלים את תפו"א עם הקליפה מקלפים וחותכים לקוביות בינוניות
כנ"ל גם הביצים קשות. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים.
* אני אוהבת להוסיף למילוי קופסת אנשובי קצוצה (לא חייב)
אופן הכנת הפריקסה
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 20-25 כדורים ומניחים על ניר אפיה.
משטחים כל כדור עם היד, מניחים במרכז כף גדושה של מילוי הפריקסה וזית
ללא חרצן וסוגרים לסמבוסק.
ברגע שכולם מוכנים מתחילים את הטיגון בשמן עמוק (כ- 4 ס"מ גובה) מהראשונים שהכנו.