200 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר חום כהה
½ כוס סוכר רגיל
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל
½ כפית אבקת סודה (החלפתי באבקת אפיה)
¼ כפית מלח
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה
מקציפים את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל.
מנפים את הקמח עם אבקת הסודה, מוסיפים לתערובת. מוסיפים את המלח ומערבלים מעט.
מקפלים פנימה את השוקולד והאגוזים. מצננים את התערובת שעה במקרר.
בידיים רטובות מעט יוצרים כדורי בצק קטנים ומשטחים אותם מעל תבנית אפייה
מרופדת בנייר אפיה (במרווחים של 5 ס"מ לפחות).
מקררים 20 דקות נוספות. (דילגתי על השלב הזה)
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות 9 (אפיתי 11 דקות) דקות עד שהקצוות
מתחילים להשחים.
מחכים שהעוגיות יתקררו מעט ואז מוציאים מהתבנית שלא ישברו.