4 בננות בינוניות מעוכות
2/3 כוס סוכר
1 ביצה
קורט מלח
75 גרם חמאה מומסת
50 גרם קוקוס טחון
½ 1 כוסות קמח תופח
לציפוי
50 גרם אגוזים קצוצים
4 כפות סילאן
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר לעיסה אחידה.
יוצקים את העיסה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בתחתית בניר אפייה.
מפזרים את האגוזים על העוגה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 40 דקות עד שהעוגה מזהיבה
וקיסם הננעץ בתוכה יוצא יבש.
בצאתה מהתנור יוצקים על העוגה 4 כפות סילאן.
1. מכינים קרמל: מחממים מחבת ומוסיפים בהדרגה את הסוכר,
ולא מערבבים אלא רק מנערים את המחבת ומוסיפים עוד ועוד
סוכר עד שהכל נמס לקרמל.
2. במקביל מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה לסף רתיחה.
3. מוסיפים את השמנת (בזהירות! זה לוהט מבעבע בטירוף!!) ומערבבים,
ממשיכים לחמם על אש נמוכה עד לקבלת רוטב חלק ואחיד. מצננים מעט.
ויוצקים על העוגה בצאתה מתנור.