1 כוס תה חזק (כדי לא לחכות הרבה זמן עד שהתקרר אפשר להכין
תמצית חזקה עם רבע כוס מים רותחים והשאר מים קרים מהמקרר)
¾ כוס שמן
¾ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס דבש
3 ביצים
מערבבים היטב ויוצקים לתבנית מספר 26 עדיף לא קפיצית אלא אם כן בטוחים
שהתבנית לא נוזלת. או בתבנית קפיצית מרופדת בנייר אפיה.
אופים כשעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. עד שקיסם יוצא יבש.
* עוגה טעימה ועסיסית שמחזיקה מעמד יפה כמה ימים.
הערות שלי
אני מכינה עם קמח תופח ללא אבקת אפיה וסודה לשתיה.
ניתן להוסיף צימוקים ואגוזים קצוצים.
הכמות מתאימה גם ל- 2 אינגליש קייק חד פעמיים או ל- 24 מאפינס
במנז'טים מספר 4, זמן האפייה של המאפינס 20-25 דקות.
זמן האפייה לעוגה בתבנית 26, מרובעת, אינגליש קייק אצלי נאפה בפחות משעה,
ממליצה להתחיל לבדוק לאחר 40 דקות.