העיקר כאן לא העוגה אלה הטכניקה כל בצק שמרים שאתם אוהבים יתאים וגם כל מילוי.
אני השתמשתי בבצק השמרים של רוחל'ה החביב עלי.
אני לא יודעת מי המציא את הרעיון אבל הוא גאון כל דף כזה שנתלש ממלא
את הפה בעונג (:
אני הכנתי שתי עוגות עם מלית קינמון ואחת עם נוטלה ומעט קינמון.
40 גרם חמאה רכה
¼ כוס סוכר (50 גרם) +1 כף קינמון (מערבבים יחד)
לציפוי
¾ כוס סוכר
¾ כוס מים
אופן הכנה
מחממים חמאה וחלב עד שהחמאה נמסה ומצננים. (אני ממיסה את החמאה במיקרו
מוסיפה את החלב וזה ישר מוכן להכנת הבצק)
בקערת מיקסר שמים שאר המצרכים מוסיפים את תערובת החלב והחמאה ומעבדים
עם וו לישה 10 דקות עד לקבלת בצק רך מבריק ואחיד.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה במקרר.
מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים כל חלק מרדדים לעלה בגודל 30 על 40.
מורחים את העלה בחמאה הרכה ומפזרים מעל את תערובת הסוכר והקינמון.
בעזרת גלגלת פיצה חותכים את העלה ל-5 רצועות ברוחב 6 ס"מ (בצד של ה- 30 ס"מ)
מניחים את הרצועות אחת על השנייה וחותכים ל- 6 חלקים לא חייבים בדיוק בדיוק כל
היופי שזה לא מושלם.
בתבנית איגלייש קייק מרופדת בנייר אפייה מעמידים את "הערמות" אחת אחרי השנייה.
מניחים להתפחה כ- 40 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות (כן - חום נמוך)
כ- 45 דקות.
חמש דקות לפני שמוציאים את העוגות מהתנור מכינים את הסירופ.
מביאים לרתיחה את המים והסוכר מבשלים תוך רתיחה דקה נוספת ומסירים מהאש.
מוציאים את העוגות מהתנור מברישים את העוגות החמות בכל כמות הסירופ
מצננים ומתענגים.