1 ק"ג גבינה לבנה שמנה (אני השתמשתי ב- 9%)
1 כוס סוכר
3 חלמונים
100 גרם צימוקים
100 גרם שקדים או אגוזים קצוצים
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
2 כפות חלב
3 כפות סוכר
1 כף קקאו
50 גרם חמאה
אופן ההכנה
1. משטחים נייר אפייה על משטח עבודה. טובלים 12 ביסקוויטים ביין ועורכים
טורים בני ארבעה ביסקוויטים.
2. להכנת המלית: טורפים יחד את כל חומרי המלית לתערובת אחידה.
3. מורחים מחצית מהמלית על משטח הביסקוויטים ועורכים על המלית שכבה נוספת
של ביסקוויטים טבולים ביין מורחים ביתרת המלית ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
4. אוחזים בשולי נייר האפייה ומקפלים את שני טורי הביסקוויטים החיצוניים אל
המרכז לצורת פירמידה. מקפלים את שולי הנייר ושומרים במקרר עד שהעוגה
מתייצבת.
5. שמים בסיר את השוקולד, החלב, הסוכר והקקאו ומחממים עד שהשוקולד נמס.
מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שהחמאה נמסה.
יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה ומחזירים למקרר.