250 גרם תותים (350 גרם)
כפית מיץ לימון
¼ כוס סוכר (65 גרם)
אופן הכנת הבצק
מערבבים את כל מצרכי הבצק במעבד מזון, רק עד לקבלת בצק.
משטחים 2/3 מהבצק בתבנית בעזרת הידיים, את ה- 1/3 הנותר
משטחים לעובי 1 ס"מ על נייר אפייה (הצורה אינה חשובה).
אופים את שני חלקי הבצק בתנור שחומם מראש ל- 190 25-30 דקות
עד להזהבה ומצננים.
את הבצק שנאפה מחוץ לתבנית מפוררים בידיים לתוך קערה.
אופן הכנת המלית
מקציפים את השמנת מתוקה ובהדרגה מוסיפים את הסוכר.
מקפלים פנימה את השמנת החמוצה וקליפת הלימון המגוררת.
אופן הכנת רוטב התות
במעבד מזון טוחנים את כל החומרים.
הרכבת העוגה
יוצקים מחצית מרוטב התות למילוי השמנת ומערבבים בשתיים שלוש
תנועות מרית ולא יותר כדי ליצור פסי תות בתוך השמנת.
יוצקים את השמנת על הבסיס האפוי ומעליה את יתרת התות ושוב
מערבבים במרית בתנועות בודדות בלבד מעל מפזרים את פירורי הבצק.
מעבירים את העוגה למקרר ל- 24 שעות (עדיף 48 שעות) להתייצבות.
* אני הכנתי אותה בתבנית מספר 24. בסוגרים הכמויות שהגדלתי.