1 בצל גדול קצוץ
6 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (מי שלא אוהב חריף לשים פחות)
חלקי עוף (אני שמתי 3 כרעיים מפורקות)
1 קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
מלח
פלפל שחור
כף פפריקה מתוקה
כפית שטוחה בהרט
500 גרם בורגול גס מושרה חצי שעה במים חמימים
אופן ההכנה
בסיר רחב מטגנים במעט שמן את הבצל עם שיני השום והפלפל ירוק חריף עד הזהבה.
לאחר ההזהבה מוסיפים לסיר כוס מים את רסק העגבניות והתבלינים ומערבבים.
מסדרים בסיר את חלקי העוף ממלאים מים עד כיסוי העוף פלוס כוס מים נוספת.
מבשלים כשעה וחצי על להבה בינונית עד שהעוף מוכן.
כשהעוף מוכן מוסיפים את הבורגול המושרה, מערבבים בעדינות ומבשלים כ- 20 דקות
עד שהבורגול סופג את הנוזלים.
אם הבורגול נשאר מעט רטוב לכבות את האש לכסות את הסיר לרבע שעה או עד הארוחה
וכל הנוזלים נספגים.