חולטים עלים במים רותחים כ- 5 דקות ומסננים.
ניתן להשתמש במשומרים שלי וולי פוד הם מעולים למילוי
לשטוף במים לפני השימוש.
המצרכים למילוי
2 בצלים גדולים מגוררים וסחוטים (לשמור את נוזלי הבצלים שסחטנו)
½ 2 כוסות אורז
½ כוס פטרוזיליה קצוצה דק וכמה עלי נענע קצוצים (אפשר פטרוזיליה יבשה)
מלח
פלפל
בהרט
כורכום
2 כפות רכז רימונים
2 עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות קטנות
המצרכים לרוטב
עגבניות שרי חצויות או פרוסות עגבניות
נענע
שום פרוס או כתוש (אני שמה גם וגם)
½ כוס שמן זית
מלח
פלפל
מים
אופן הכנת המילוי
יוצקים לסיר מעט שמן זית ומחמים על להבה נמוכה, מוסיפים את
הבצל המגורר ומערבבים עד שהבצל משקיף מוסיפים את האורז ומערבבים
מוסיפים את הפטרוזיליה, העגבניות, התבלינים והרכז ומערבבים מוסיפים
כ- 3/4 כוס מים ומערבבים בערך 5-7 דקות נוספות על האש מכבים ומקררים מעט.
ממלאים את העלים לצורת אצבעות דקות
אם נשארים לכם עלים קרועים להשתמש בהם כריפוד לסיר.
מסדרים את עלי הגפן הממולאים בסיר רחב בצורה צפופה שתי וערב.
מוסיפים מעל כמה ענפי נענע טרייה, שום טרי פרוס, עגבניות שרי חצויות,
נוזלי הבצלים ומתבלים בפלפל שחור ומלח.
יוצקים מעל כ- ½ כוס שמן זית. ממלאים מים עד כיסוי העלים + כוס נוספת.
שמים על העלים צלחת רחבה חסינת חום מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח כ- 40 דקות.
מידי פעם בודקים אם חסר נוזלים במידה וחסר מוסיפים כוס מים נוספת.
* אני הוספתי לאורז חצי צרור פטרוזיליה, חצי צרור שמיר וחופן חומציות.