1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף גדושה סוכר
70 מ"ל שמן זית (5 כפות)
½ 2 - 2 כוסות מים (לפי הצורך)
אופן ההכנה
שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר ולשים כ- 10 דקות לבצק אחיד ונוח ללישה.
מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל הפוקצ'ות הרצוי.
ניתן להכין פוקצ'ה אחת ענקית בתבנית תנור יוצאת פוקצ'ה עבה במיוחד
ניתן לחלק את הבצק ל- 2-4 כדורים לפוקצ'ות גדולות
ניתן לחלק ל- 6-8 כדורים לפקצ'ות קטנות יותר
ניתן לחלק ל- 20-30 כדורים לפוקצ'ות אישיות
איזה גודל שמתאים לכם (:
על ניר אפייה משומן משטחים עם הידיים את כדורי הבצק לעובי 1 ס"מ ומניחים
להתפחה של כ- 20 דקות.
עם האצבעות יוצרים גומות בפוקצ'ות.
בעזרת מברשת מברישים בנדיבות את הפוקצ'ות בשמן זית. במידה והכנתם פוקצ'ות
גדולות ניתן להזליף את השמן ישר מהבקבוק.
מעל מפזרים מלח גס וכמה עלי רוזמרין או כל ציפוי טעים אחר כמו:
שמן זית וזעתר
עגבניות שרי + פרמז'ן מגורר + טימין
חצילים ופלפלים קלויים בשמן זית וזעתר בלי/עם גבינות
שמן זית + בצל פרוס דק + קממבר + טימין
שמן זית + קצח , שומשום , עשבי תיבול יבשים
שמן זית + בצל פרוס דק + אנשובי
שמן זית + גבינות צהובות/מלוחות + זעתר/טימין + עגבניות פרוסות דק/שרי חצויות
שמן זית + זעתר/טימין + פרוסות קישואים דקות + פרוסות שום מטוגנות
בשר מטוגן עם בשר טחון מתובל
אלה רק כמה אפשרויות מה שלא תשימו הכל יוצא טעים (:
מחממים את התנור יחד עם התבנית הגדולה (עדיף תבנית הפוכה) של התנור
ל- 220 מעלות.
מניחים בזהירות את הפוקצ'ות יחד עם נייר האפייה בתבנית החמה.
אופים עד שהפוקצ'ות מזהיבות יפה.
זמן האפייה משתנה לפי עובי הפוקצ'ות לדקות לוקח כ- 7 דקות לעבות במיוחד
כ 20- 15 +- דקות.
* להעברת הפוקצ'ות לתבנית החמה ניתן להיעזר בתבנית נוספת הפוכה.
מניחים את הפוקצ'ות עם נייר האפייה על התבנית ההפוכה ומחליקים
בזהירות לתבנית שבתנור.