150 גרם מרגרינה
½1 כוסות מים
½ כפית שטוחה מלח
½ 1 כוסות קמח
5 ביצים מס' 2
אופן ההכנה
מכניסים לסיר את המים, המרגרינה והמלח ומביאים לרתיחה.
מורידים מהאש מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מחזירים לאש קטנה ומערבבים עד שמקבלים גוש ומקררים קצת,
מכניסים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מהירות נמוכה
ומתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת במידה ויש צורך ניתן להוסיף ביצה נוספת.
מזליפים את הפחזניות על ניר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות 10 דקות,
מורידים את הטמפ' ל- 175 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 20 דקות.
* יוצאות 2 תבניות
מילוי כבד לקונכיות ופחזניות
מטגנים 3 בצלים בינוניים קצוצים עד לשקיפות (לא להתקמצן על השמן)
מוסיפים את הכבדים בערך 700 גרם ומטגנים יחד עד שהכבדים מוכנים
לא יותר מידי שלא התייבשו מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה
מתוקה וחריפה, כורכום.
חותכים את הכבדים לקוביות קטנות ומגרדים
פנימה 3 ביצים קשות (לא חובה אבל טעים).
כבד קצוץ וגם מילוי לפחזניות
חצי ק"ג כבד
2 בצלים גדולים קצוצים
4 ביצים קשות
מלח
פלפל שחור
מטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את הכבדים וממשיכים לטגן עד
שהכבדים מוכנים לא יותר מידי שלא התייבשו.
טוחנים הכל במטחנת בשר כולל הביצים והתבלינים טועמים ומתקנים
תיבול במידת הצורך.
אני מגישה את הפחזניות הממולאות עם "רוטב פטריות" - מרק פטריות
נמס בכוס ((: