150 גרם חמאה
½1 כוסות מים
½ כפית שטוחה מלח
½ 1 כוסות קמח
5 ביצים מס' 2
אופן ההכנה
מכניסים לסיר את המים, החמאה והמלח ומביאים לרתיחה.
מורידים מהאש מוסיפים את הקמח ומערבבים.
מחזירים לאש קטנה ומערבבים עד שמקבלים גוש ומקררים קצת,
מכניסים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה ומערבלים על מהירות נמוכה
ומתחילים להוסיף את הביצים אחת אחת במידה ויש צורך ניתן להוסיף ביצה נוספת.
מזליפים את הפחזניות על ניר אפייה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות 10 דקות,
מורידים את הטמפ' ל- 175 מעלות וממשיכים לאפות עוד כ- 20 דקות.
מערבבים היטב שלא יהיו גושים ומוסיפים תוך ערבוב בזרם דק לחלב הרותח,
מבשלים כשתי דקות עד שמתקבלת רפרפת סמיכה שקופה ומבריקה.
מורידים מהאש מוסיפים 50 גרם חמאה ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק.
מצננים את הקרם מקציפים קצת במיקסר וממלאים את הפחזניות.
גנאש שוקולד
½ כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
מחממים את השמנת מתוקה עם השוקולד תוך ערבוב עד המסת
השוקולד לא להגיע לרתיחה.