½ ק"ג קמח
¼ כוס שמן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1כף שמרים יבשים
1 כוס מים פושרים
אופן ההכנה
לשים את כל המצרכים לבצק אחיד ונוח ללישה ומתפיחים עד הכפלת הנפח כשעה.
משטחים את הבצק בתבנית תנור על ניר אפייה משומן היטב
או מחלקים ל- 2 כדורים ומשטחים כל כדור לפיצה עגולה על נייר אפייה משומן היטב
ומניחים כל אחת בתבנית.
מורחים ברוטב פיצה מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת ושאר תוספת שאוהבים
משאירים לתפיחה קצרה של 15-20 דקות
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות שלב תחתון כ- 15-20 דקות.
רוטב לפיצה
קופסת רסק עגבניות קטנה (100 גרם)
½ קופסת רסק עגבניות ריקה מלאה במים
½ קופסת רסק עגבניות ריקה מלאה בשמן
1 כפית אריסה או פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
אורגנו
שום כתוש / גרוס
מלח
קורט סוכר
מערבבים הכל יחד לתערובת אחידה ומורחים על הפיצות.
* הרוטב מספיק ל- 2 פיצות עגולות / פיצה בגודל תבנית תנור.