1 כוס קמח תופח
2 כפות סוכר
4 כפות שמן תירס
1 ביצה גדולה
קורט נדיב מלח
חצי כוס חלב
שליש כוס סודה או רוויון
אופן ההכנה
שמים בקערה את הקמח הסוכר והמלח ומערבבים עם כף.
במיכל הבלנדר מערבבים את החומרים הרטובים.
מוסיפים אליהם את היבשים בכמה פעמים תוך הקצפה.
מתקבלת בלילה סמיכה מאוד.
מניחים לנוח במקרר, רצוי לצקת את הבלילה לתוך כד עם פייה ולערבב לפני השימוש.
משמנים שתי מחבתות בכפית שמן כל אחת, מחממים היטב
על הכיריים ומטלטלים כדי שהשמן יתפשט בכל המחבת.
יוצקים כרבע כוס מן הבלילה בכל פעם.
מנמיכים את הלהבה לבינונית. כשמופיעות בועות על הבלילה הופכים את הפנקייק.
ממתינים חצי דקה. שמים בצלחת ומכסים. יש לערבב את הבלילה לפני כל יציקה
כיוון שהקמח שוקע. כמו כן אם הבלילה סמיכה מידי אפשר לדלל במעט חלב
ולבחוש מהר.
* אני מכניסה את כל המצרכים למיכל מעבד מזון ומפעילה עד שמתקבלת עיסה חלקה * כדאי להכפיל כמויות