דף הבית >> בשר ועוף >> פקיילה עם קוקלות
 
פקיילה עם קוקלות / תבשיל טוניסאי
 

אצל הטריפוליטאים נקרא טביחה בסילק

המצרכים

צרור מנגולד (עלי סלק) גדול (צרור של שוק)
½ כוס שמן
2 בצלים קצוצים
צרור כוסברה קצוצה
300 גרם שעועית לבנה מושרת
ק"ג וחצי בשר בקר (ראש,שפונדרה, שריר, אוסובוקו)
ראש שום חצוי לרוחב
4-5 תפו"א בינוניים חצויים
כף גדושה אבקת מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
חצי כפית פלפל שחור
מלח

אופן ההכנה

שוטפים ומייבשים את עלי המונגלד מסירים את הגבעולים וקוצצים את העלים
מחממים בסיר גדול את ½ כוס השמן מוסיפים את עלי המנגולד הקצוצים
ומטגנים כ- 40 דקות
מערבבים מידי פעם עד שהעלים מתחילים להשחיר והשמן
נצבע בירוק (זהירות לא לשרוף) מעוכים קצת עם כף.
מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים יחד כ- 5 דקות
מוסיפים את שאר המצרכים מכסים במים עד כיסוי ומרתיחים
לאחר הרתיחה מוסיפים את הקוקלות ומבשלים כשעה על הגז.

אני הכנתי את התבשיל כחמין לאחר שעה על הגז הוספתי ביצים קשות
והכנסתי לתנור שחומם ל- 100 מעלות עד לארוחת הצהרים למחרת.
אפשר במקום בתנור לבשל על הגז כ- 4 שעות על להבה בינונית נמוכה.

קוקלות / זברה

2 כוסות סולת
150 גרם שומן בקר/כבש/אווז
5-8 שיני שום קצוצות
3 ביצים
מלח
פלפל שחור
פפריקה חריפה
אני הוספתי כ- 1/3 כוס מים

חותכים את השומן לקוביות קטנות
מוסיפים את השום התיבול והסולת
מערבבים ומוסיפים את הביצים.
מערבבים היטב עד לתערובת אחידה ורכה.
צרים כדורים קטנים ומאורכים.
מוסיפים את הקוקלות רק אחרי שהתבשיל רתח.

* אפשר לאכול כחמין ואפשר להגיש עם קוסקוס
 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים