דף הבית >> מאפים מלוחים ופשטידות >> פשטידת תפו"א
 
פשטידת תפו"א / תיקי (האופה האילתית)
 

המצרכים

6 תפוחי אדמה בינוניים
6 ביצים גדולות
צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק
מלח
1 כף אבקת מרק עוף
פלפל לבן
כפית כורכום

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מקררים מעט מקלפים את הקליפה
מועכים ומוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

מחממים מעט שמן בסיר ג'חנון (הקטן) על אש נמוכה, יוצקים לתוך הסיר
את תערובת הפשטידה ומבשלים 20 דקות, להקפיד על אש נמוכה.
אחרי 20 דקות מעבירים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

כשהפשטידה מוכנה מוציאים מהתנור ונותנים לה להתקרר בסיר.
כשהפשטידה קרה מעבירים סכין סביב דפנות הפשטידה והופכים על צלחת.
היא יוצאת גבוהה יפה וטעימה.

* אני מוסיפה לפשטידה כוסברה קצוצה.

 
הורדת קובץ להדפסה

 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים