400 מ"ל יוגורט / ריוויון
2-3 שיני שום כתושות
2 מלפפונים קטנים (או אחד כבוש ואחד טרי)
5 גבעולי שמיר קצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס (לא חובה)
2-3 כפות שמן זית (להזלפה מעל)
אופן ההכנה
מגררים את המלפפונים על מגרדת גסה ומסננים מנוזלים
מערבבים עם שאר המרכיבים מזליפים שמן זית מעל.
* למה ריוויון? כי לפעמים בא לי מרקם נוזלי יותר (: * אפשר להוסיף מספר עלי נענע קצוצים. * טעים לאכול כמרק קר ישר מהקערית או כמטבל מעל לביבות * מגישים קר קר