1 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
2 תפו"א פרוסים לפרוסות עבות
1/3 כוס שמן
5 שיני שום כתושות
1 כף פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כף פפריקה מרוקאית חריפה
1 כפית גדושה קימל טחון
1 כפית כמון
1 כף אריסה (+- תלוי בחריפות שאוהבים)
חומץ / מיץ לימון טרי לפי הטעם
מלח
אופן ההכנה
מבשלים את הדלעת ותפו"א בסיר עם מים עד ריכוך.
שופכים למסננת לניקוז נוזלים ומועכים בתוך המסננת עם מועך פירה כדי להוציא כמה שיותר נוזלים
מעברים לקערה מוסיפים את שאר המצרכים טועמים ומתקנים תיבול.
* הולך מצוין עם קוסקוס, סנדוויץ' טונה ובעצם כתוספת פיקנטית להרבה מאכלים.