דף הבית >> בשר ועוף >> קובה אורז
 
קובה אורז / יפנית
 

המצרכים לבצק

4 כוסות אורז
8-7 כוסות מים
½1 - 2 יח' חזה עוף טחון
1 ביצה
1- ½ 1 כוסות קמח
½ כפית כורכום
פלפל שחור
מלח

המצרכים למילוי

4 בצלים גדולים קצוצים
4 כפות שמן
600 גרם בשר טחון (טחנתי צוואר טרי)
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית תבלין "ראס אל חנות"
מלח
פלפל שחור
צנוברים קלויים

הכנת מעטפת הקובה

1. מרתיחים 7-6 כוסות מים עם מלח מוסיפים את האורז השטוף
    ומבשלים עד לספיגת הנוזלים.

2. מצננים מעט את האורז ומעבירים לקערה. מוסיפים חזה עוף טחון, ביצה,
   פלפל שחור וכורכום.
   את הקמח מוסיפים בהדרגה ולשים היטב לתערובת אחידה.
   בכפות ידיים רטובות יוצרים כדורים (בערך 40) .

הכנת המילוי

מטגנים את הבצלים הקצוצים ב- 4 כפות שמן עד להזהבה, מוסיפים את הבשר טחון,
התבלינים והצנוברים הקלויים מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות ומצננים.

אופן הכנת הקובות

במרכז כל כדור צרים גומה ודחוסים לתוכה כף מהמלית.
מגלגלים ומשטחים בכף היד.
מניחים על מגש (הנחתי נייר אפייה).

מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים. 
   

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים