2 כוסות סולת
1 כוס ג'ירש שטוף ומסונן
כפית גדושה מלח
½ 2 כוסות מים (לפי הצורך)
אופן הכנת הבצק למעטפת
דבר ראשון מתחילים את הכנת הקובה עם הכנת הבצק למעטפת כדי שיוכל לנוח
ויהיה קל יותר לעבוד איתו.
מערבבים את כל המצרכים בקערה ולשים לבצק אחיד.
אם רואים שבזמן המנוחה הבצק ספג את כל המים והוא יבש מוסיפים מעט מים
עד שנעים לעבוד איתו. במידה והבצק לח מידי מוסיפים מעט סולת.
המצרכים למילוי
½ ק"ג חזה עוף קצוץ דק/טחון גס או בשר בקר טחון גס
1 בצל גדול מגורר על מגרדת גסה
½ חבילה פטרוזיליה (של סופר) קצוצה / עלי סלרי קצוצים
מלח
פלפל שחור
בהרט
אופן הכנת הקובות
מכינים מהבצק כדורים כדורים (בקוטר 3-4 ס"מ) ומניחים על נייר אפייה או מגש שהרטבנו מעט.
בידיים רטובות לוקחים כדור בצק משטחים על כף היד מניחים כפית גדושה מהמילוי עוטפים את
המילוי עם הבצק ומגלגלים לכדור עגול וחלק.
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן לשקיפות ומוסיפים את שאר המצרכים.
מביאים לרתיחה מבשלים 5 דקות טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מכניסים את הקובות למרק הרותח ומבשלים כ- ½ שעה על להבה בינונית.
* ניתן להקפיא את הקובות לפני הבישול ולהוסיף אותן לכל מרק שאוהבים.